Dacă tot a început sezonul bureților, vă invit la o ciulama absolut delicioasă de hribi. Nouă ne place să îi căutăm și să-i culegem prin pădure, dar să-i și mâncăm.
Această ciulama se pregătește foarte ușor și dispare din farfurie la fel de ușor.
Ingrediente:
400
g hribi
2
catei de usturoi
1 ceapa
200 ml smantana
sare
1 ceapa
200 ml smantana
sare
piper
3-4 lg ulei
3-4 lg ulei
Mod
de preparare:
Intr-o
oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de
usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica
daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile
nu ar fi fost comestibile).
Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi ceapa tocată mărunt si usturoiul pisat. Lasi pana se inmoaie ceapa si adaugi hribii taiati felii si lasi sa se caleasca cateva minute impreuna.
Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi ceapa tocată mărunt si usturoiul pisat. Lasi pana se inmoaie ceapa si adaugi hribii taiati felii si lasi sa se caleasca cateva minute impreuna.
Adaugi
smantana,
potrivesti la gust de sare si piper si mai lasi la foc mic inca 2-3
minute.
Servesti
ciulamaua cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu