Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc foarte ușor și sunt delicioase. Acum e sezonul murelor și vă invit și pe voi să încercați această rețetă.
Ingrediente:
-pentru blat:
125 g biscuiți cu cacao
60 g unt
-pentru cremă și jeleu:
350 g mure + 2 linguri zahăr
500 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
100 g zahăr pudră
15 g gelatină granulată
100 g ciocolată cu lapte
-pentru ornat:
90g ciocolată neagră
30g unt
Fructe (zmeură, mure, afine)
Mod de preparare:
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează
puțin cu mâna până se încorporează bine.
Crema:
Se încălzește frișca lichidă (100 ml) până la punctul de fierbere, se adaugă
ciocolata mărunțită și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă
să se răcească apoi se pune în frigider.
Se pune murea într-o crăticioară și se adaugă zahărul și se pune
pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească, se pasează cu o furculiță
și se trece compoziția printr-o sită.
Se mixează mascarpone cu zahărul măcinat până se obține o cremă
omogenă. Se adaugă frișcă lichidă (care se poate mixa doar pe jumătate; de
această dată nu am mixat-o).
Se hidratează gelatina în 100 ml apă rece (se lasă 10 minute la
hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se adaugă
peste crema mascarpone și se omogenizează.
Se împarte crema mascarpone în părți egale, iar jumătate se
transferă în alt castron.
Se adaugă crema de ciocolată (scoasă din frigider) peste crema
mascarpone (dintr-un vas) și se omogenizează compoziția.
Pentru crema de mure, se adaugă 200ml din sosul de mure peste
crema mascarpone din al-2lea vas și se mixează până când se obține o cremă
omogenă.
Asamblare:
Se scoate blatul de biscuiți din frigider și se alternează câte o lingură din crema
de ciocolată cu o lingură din crema de mure. Trebuie să vă mișcați repede
deoarece crema începe să se întărească (deoarece conține gelatină), până când
terminați compozițiile.
Deasupra fie puneți un singur strat de cremă, fie lăsați
să se vadă cele 2 culori. Eu am preferat sa las un strat de cremă de mure,
deoarece nu erau tocmai la fel straturile (erau mai groase, mai subțiri
straturile de ciocolată și de mure).
Se dă la rece minim 1-2 ore.
Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un
cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Pentru decor, se topește ciocolata cu untul pe baie de aburi, se lasă să se
răcorească puțin apoi se toarnă peste cheesecake.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu