Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu urdă. Am încercat diverse combinații cu fructe și de fiecare dată au fost pe placul întregii familii. Vă recomand să încercați și voi această rețetă deoarece este delicioasă. Eu îi mulțumesc Adinei pentru inspirație.
Ingrediente (19x27 cm tava):
125 g unt
50 g cacao extra black
100 g zahăr măcinat
2 ouă mari
esență de rom
65 g făină
sare
Pentru umplutură:
250 g urdă
o lingură griș
1 ou
50 g zahăr
100g zmeură
Mod de preparare:
Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle
pe rând și mixezi după fiecare.
Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor.
Prepari umplutura mixând urda, oul, zahărul măcinat, iar la final adaugi grișul.
Pui hârtie de copt în tavă, adaugi 2/3 din compoziție, pui amestecul cu urdă, presari zmeura și peste pui restul de aluat și îl marmorezi cu o furculiță.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu