vineri, 4 iunie 2021

Negresa cu urda si zmeura


Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu urdă. Am încercat diverse combinații cu fructe și de fiecare dată au fost pe placul întregii familii. Vă recomand să încercați și voi această rețetă deoarece este delicioasă. Eu îi mulțumesc Adinei pentru inspirație.

Ingrediente (19x27 cm tava):
125 g unt

50 g cacao extra black
100 g zahăr măcinat
2 ouă mari
esență de rom
65 g făină
sare


Pentru umplutură:
250 g urdă

o lingură griș
1 ou
50 g zahăr

100g zmeură


Mod de preparare:
Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. 



Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor.



Prepari umplutura mixând urda, oul, zahărul măcinat, iar la final adaugi grișul.



Pui hârtie de copt în tavă, adaugi 2/3 din compoziție, pui amestecul cu urdă, presari zmeura și peste pui restul de aluat și îl marmorezi cu o furculiță.



 Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Scoți prăjitura, o lași să se răcească și o servești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu