vineri, 11 iunie 2021

Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata



De mult timp îmi doream să achiziționez un aparat de făcut nuci. Ușurează foarte mult munca, dar eu încă nu m-am obișnuit cu el. Trebuie modelate biluțele de aluat de aceeași mărime și trebuie să mă mișc repede. Dacă le fac prea mari, depășesc marginile găuricii și sunt inestetice. Cojile de nuci au ieșit ceva mai tari, comparativ cu rețeta testată anterior. Presupun că dacă stau mai multe zile umplute se înmoaie de la cremă.

Ingrediente:
-Coji de nuci:
300 g făină
50 g zahăr
esență de vanilie
1 ou
1 praf de sare
75 g unt topit
75 ml lapte
1/2 linguriță amoniac stins cu 1 linguriță oțet


Crema:
70g biscuiți
30 g zahăr măcinat
100ml lapte
40 g ciocolată
esență de rom
60 g nuci măcinate
15g cacao

Mod de preparare:
Se topește untul și se lasă să se răcorească.
Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins cu oțet. Se amestecă totul cu mâna și se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se mai adaugă făină daca este necesar. Se formează o bilă din aluat și se pune la rece pentru cel puțin jumătate de oră.



Se scoate aluatul, se fac biluțe și se pun în aparatul de făcut nuci și se lasă la copt pentru 2-3 minute, până când se rumenesc frumos. Se scot din aparat și se lasă la răcit pe un grătar.




Pentru cremă, se pune laptele la fiert. Se macină biscuiții și nucile. Se topește ciocolata pe baie de aburi.
Se amestecă ingredientele solide, apoi se adaugă ciocolata topită și laptele fierbinte și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.



Se ia câte o coajă de nucă și se umple, apoi se unesc câte două. Opțional se pot da nucile prin zahăr pudră.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu