duminică, 27 iunie 2021

Panna cotta cu capsuni si bautura bio de ovaz Naturli



În aceste zile călduroase am încercat să pregătesc deserturi cât mai răcoroase și rapid de pregătit care nu necesită folosirea cuptorului deoarece este foarte cald în casă.
Am folosit băutură vegetală cu ovăz Naturli, fără gluten, fără zahăr adăugat, cu aromă naturală de vanilie. Acesta este un produs vegan.
#BUZZNaturli #NaturliRomania
BUZZStore Naturli Orkla Foods Romania


Ingrediente:
400 ml băutură bio de ovăz 
Naturli 
10 g gelatină pudră
30 ml apă
70 g zahăr măcinat
1 lingură esență de vanilie

-pentru jeleu:
800 g căpșuni
50 g zahăr
30ml apă
10g gelatină pudră

Mod de preparare: 
Dacă doriți să pregătiți un desert de post trebuie să achizioționați agar agar, în loc de gelatină. eu nu am găsit la noi în cartier și am folosit gelatină.
Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. 
Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până când se topește zahărul. Lași compoziția să se răcească complet. 



Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu  băutura bio de ovăz Naturli



Pui compoziția în 4 pahare (care sunt puse înclinate într-o tavă) după care bagi tava cu paharele la frigider pentru circa 2-3 ore.


Pentru jeleul de căpșuni, cureți, speli și tai căpșunile, le pui într-o cratiță, adaugi peste ele zahărul și le pui la fiert pentru 2-3 minute, apoi iei cratița de pe foc și lași compoziția să se răcească. După ce s-a răcit pasezi cu un blender.


Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu căpșunile.
Scoți paharele din frigider și torni compoziția de căpșuni în pahare. Lași la frigider pentru 2-3 ore și apoi servești panna cotta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu