vineri, 11 iunie 2021

Placinta cu spanac si branza






Dacă sunteți în căutarea unei rețete rapide și delicioase, ați nimerit în locul potrivit. E foarte gustoasă și v-o recomand cu drag.

Ingrediente:
4 ouă
150 ml lapte
50 ml ulei de floarea soarelui
200g de faina
1 linguriță praf de copt
Sare
200g spanac congelat
250 g
300g brânză de vaci
roșii cherry



Mod de preparare:

Într-un bol amesteci laptele cu ouăle și uleiul. Adaugi făina, sarea și praful de copt și amesteci bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe. Va rezulta un aluat ca o smântână groasă.
Dezgheți spanacul și îl scurgi bine de apă apoi îl adaugi în aluat, împreună cu brânza sfărâmată puțin cu o furculiță sau cu degetele.Amesteci încet cu o spatulă.





Torni aluatul într-o formă rotundă unsă un unt și ornezi cu roșiile cherry tăiate în jumătate. Coci plăcinta la cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de aproximativ 40-45 de minute, până când se rumenește frumos. 


O lași să se răcorească puțin și o servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu