miercuri, 1 aprilie 2020

Piept de pui cu legume si sos de rosii


Vă invit să încercați o mâncărică rapidă și delicioasă.

Ingrediente:
o bucata piept de pui
3 cepe potrivite
1 ardei roșu
1 dovlecel
3 rosii
2 linguri ulei de măsline
sare 
piper 
boia de ardei dulce
1/2 linguriță zahăr brun
1/2 linguriță busuioc
o lingură de făină
pătrunjel verde

Mod de preparare:
Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins.


Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie julien, ardeiul se taie felii, iar dovlecelul cubulețe. Roșiile se țin în apă fierbinte pentru a le putea îndepărta coaja și apoi se taie cubulețe.
Se adaugă legumele peste carne, 




se adaugă sare si piper după gust, boia de ardei dulce și busuioc, 


se adaugă o caniță de apă, se pune capacul și se lasă să fiarbă 25-30 de minute, până când scade apa și se formează un sos mai gros. Dacă sosul nu vi se pare suficient de gros puteți să adăugați o lingură de făină și să mai lăsați să fiarbă câteva minute, amestecând mereu.
Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat.


Se servește cu garnitură de orez sau piure de cartofi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu