Din seria, prăjituri cu mere... Vă invit să încercați și această prăjitură delicioasă. Dacă tot stăm în casă avem timp să prăjiturim. ;)
Ingrediente:
-pentru blat ( tava 35/25 cm):
5 ouă
100 g zahăr
380 g făină
250 ml ulei
250 ml lapte
1 pliculeț praf de copt
esență de lămâie
150 g nucă
-pentru umplutură:
2 Kg mere
80 g zahăr
2 lingurițe scorțișoară
2 linguri amidon
Mod de preparare:
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul.
După ce s-au înmuiat, se adaugă
scorțișoara
și amidonul
și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi
se lasă să se răcească.
Se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat și se mixează până când se obține o bezea tare.
Separat se amestecă gălbenușurile cu
laptele, uleiul și esența de lămâie.
Acest amestec se încorporează în
albușurile bătute bine, cu mișcări ușoare de jos în sus.
Se adaugă făina
cernută și praful de copt și se omogenizează ușor.
Se toarnă jumătate din aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 10 minute.
Cât stă tava la cuptor,
se toacă nuca grosier.
Se scoate tava din cuptor, se presară jumătate din nucă,
se întind merele
călite,
peste acestea se toarnă restul de aluat, se nivelează și se presară
nucile rămase.
Se dă din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 minute, până când
trece testul scobitorii și apoi se scoate tava din cuptor, se scoate prăjitura
cu tot cu hârtia de copt pe un grătar și se lasă să se răcească bine, apoi se
porționează prăjitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu