Am aflat recent de la un invitat al emisiunii Arena Bucatarilor, că pentru a obține o carne fragedă este indicat să ținem carnea la cuptor, la temperatură mică, pentru o perioadă cât mai îndelungată. Eu am lăsat-o aproximativ 3 ore la 150 de grade C. Carnea se topea în gură și era foarte fragedă. Vă invit să încercați și voi rețeta.
Ingrediente:
500 g carne de vițel
10 cartofi
O cutie de roșii în sos
sare
1 linguriță rasă busuioc uscat
condiment pentru cartofi
sare
1 linguriță rasă busuioc uscat
condiment pentru cartofi
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.
Mod de preparare:
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.
Se presară condiment peste cartofi
și se așează în tava
unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.
Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se
omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul
preîncălzit la 150 de grade C pentru 120-150 minute. Se îndepărtează folia și se
mai lasă la cuptor 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu