vineri, 3 aprilie 2020

Cartofi cu carne de vitel si sos de rosii, la cuptor



Am aflat recent de la un invitat al emisiunii Arena Bucatarilor, că pentru a obține o carne fragedă este indicat să ținem carnea la cuptor, la temperatură mică, pentru o perioadă cât mai îndelungată. Eu am lăsat-o aproximativ 3 ore la 150 de grade C. Carnea se topea în gură și era foarte fragedă. Vă invit să încercați și voi rețeta.

Ingrediente:
500 g carne de vițel
10 cartofi
O cutie de roșii în sos
sare
1 linguriță rasă busuioc uscat
condiment pentru cartofi
Ulei de măsline

Mod de preparare:
Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.


Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.
Se presară condiment peste cartofi 


și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.


Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.


Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C pentru 120-150 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor 30 de minute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu