duminică, 5 aprilie 2020

Mancarica de mazare cu carne de pui



Vă invit să încercați o mâncărică rapidă și delicioasă de mazare cu carne de pui. Puteți înlocui mazărea cu linte, năut și e la fel de gustoasă.


Ingrediente:
1 piept de pui
o ceapă
1 morcov
1/2 ardei gras roșu
1 roșie din conservă
1 borcan mazăre prefiartă
sare
piper
2 linguri făină
pătrunjel
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:
Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. 



Se adaugă ceapa și se călește câteva minute, 


apoi se adaugă morcovul, roșia și ardeiul. Se adaugă sare si piper după gust. Se acoperă totul cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când carnea și legumele sunt fierte. 


Spre final se adaugă mazărea  din conservă (prefiartă) și se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute. 



Se amestecă făina cu puțină apă, se adaugă în oală și se amestecă. Se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute până când mancarea se îngroașă. Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde de oală.
La sfârșit se asezonează cu sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul tocat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu