Vă invit la o felie de tartă absolut delicioasă, de vară, pe care o puteți pregăti cu legumele care vă plac. De asemenea, puteți tăia dovleceii felii.
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g făină
150 g brânză de vaci (dulce)
100 g unt 80%
1 ou
sare
Pentru aluat:
200 g făină
150 g brânză de vaci (dulce)
100 g unt 80%
1 ou
sare
Pentru umplutură:
300 g brânză de vaci (dulce)
1 dovlecel (500 g)
2 ouă
1 ardei gras
sare, piper alb
6 rosii cherry
4-5 fire de patrunjel
1 cățel de usturoi
sare, piper alb
6 rosii cherry
4-5 fire de patrunjel
1 cățel de usturoi
Mod de preparare:
Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale,
Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale,
Între timp se prepară umplutura.
Dovlecelul se spală, de decojește și se rade pe răzătoarea mare.
Se sărează
bine și se lasă într-un vas, să lase apa. Ardeiul roșu se taie feliuțe mici.
Se toacă pătrunjelul și usturoiul.
Se bat ouăle bine, apoi se mixează cu brânza de vaci, până se omogenizează.
Se toacă pătrunjelul și usturoiul.
Se bat ouăle bine, apoi se mixează cu brânza de vaci, până se omogenizează.
Se scurg dovleceii printr-o sită (apasând cu mâna ca să iasă apa) și se amestecă delicat cu brânza.
Se adaugă ardeiul, pătrunjelul și se omogenizează
compoziția.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt,
apoi se transferă într-un vas termorezistent.
Cu furculița se înțeapă aluatul
din loc în loc și se taie surplusul de aluat.
Se pune compoziția de brânză peste aluat, se taie roșiile cherry în jumătăți și se așează peste tartă în forma dorită.
Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă câteva minute la răcorit înainte de a o porționa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu