Eu ador să pregătesc deserturi pentru cei dragi, iar frișca naturală LaDorna este ajutorul meu nr.1 în pregătirea acestora. #fericirepură
De această dată am pregătit niște savarine delicioase, care au fost savurate și apreciate de familia mea.
Nu uitați că frișca LaDORNA este ideală atunci când îți dorești să impresionezi cu un desert de ținut minte!
Pentru o frisca reusita respectati modul de preparare:
• Pastreaza cutia la frigider minimum 24 ore inainte de a prepara frisca.
• Agita cutia inainte de utilizare.
• Toarna continutul intrun bol rece.
• Ustensilele trebuie sa fie rece
• Bate frisca cu mixerul la viteza medie, intre 7-10 minute
#BUZZLaDORNA , #FriscaLaDORNA
Ingrediente:
-pentru aluat:
poolish- preferment lichid ( maia)
30 g lapte
30 g făină
7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspată
-în plus:
5 gălbenușuri- cca 90 g
200 g făină
50 g zahăr
100 g unt moale 80% grăsime
4 g sare
50 g lapte
-pentru sirop:
250 g zahăr
250 g apă
250 g cafea expresso
-pentru cremă:
250 g mascarpone
300 g smântână pentru frișcă
80g zahăr
cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Aluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei până când își dublează volumul.
În vasul robotului se pune făina, gălbenușurile, untul moale, sarea și poolish-ul și se mixează folosind cârligul.
Se cântărește aluatul și se împarte în 12 bucăți. Se rupe câte o bucată, se face o bilă și se pune în fiecare formă. Eu am format bine de 47g.Se lasă la dospit în tr-un loc cald, cca 45 de minute.
Cât timp au stat la dospit savarinele se face siropul și crema.
Sirop: Se face o cafea expresso (sau cafea instantă) . Se fierbe apa cu zahărul până când se topește zahărul și apoi se adaugă cafeaua și se lasă să se răcească.
Crema : Într-un bol se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat pentru 30 de secunde, apoi se adaugă frișca neîndulcită LaDorna și se mixează bine până se obține o cremă fermă.
Asamblare: După ce se scot din cuptor savarinele, se lasă puțin să se răcească, se scufundă în siropul rece, cât să se îmbibe bine cu sirop, apoi se lasă pe un grătar să se scurgă surplusul de sirop.
De această dată am pregătit niște savarine delicioase, care au fost savurate și apreciate de familia mea.
Nu uitați că frișca LaDORNA este ideală atunci când îți dorești să impresionezi cu un desert de ținut minte!
Pentru o frisca reusita respectati modul de preparare:
• Pastreaza cutia la frigider minimum 24 ore inainte de a prepara frisca.
• Agita cutia inainte de utilizare.
• Toarna continutul intrun bol rece.
• Ustensilele trebuie sa fie rece
• Bate frisca cu mixerul la viteza medie, intre 7-10 minute
#BUZZLaDORNA , #FriscaLaDORNA
Ingrediente:
-pentru aluat:
poolish- preferment lichid ( maia)
30 g lapte
30 g făină
7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspată
-în plus:
5 gălbenușuri- cca 90 g
200 g făină
50 g zahăr
100 g unt moale 80% grăsime
4 g sare
50 g lapte
-pentru sirop:
250 g zahăr
250 g apă
250 g cafea expresso
-pentru cremă:
250 g mascarpone
300 g smântână pentru frișcă
80g zahăr
cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Aluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei până când își dublează volumul.
În vasul robotului se pune făina, gălbenușurile, untul moale, sarea și poolish-ul și se mixează folosind cârligul.
Se adaugă zahărul treptat câte o lingură până se încorporează tot. La început aluatul este sfărâmicios ca la tarte.
Se adaugă laptele, câte o lingură și se mixează până se absoarbe tot, apoi altă lingură și se mixează, până se pune tot laptele.
Apoi se mărește viteza la mixer și se mixează până se obține un aluat elastic și pereții vasului rămân curați. Se pregătesc formele, se ung cu unt topit (dar nu până la lichefiere, să fie albicios și să se poată întinde cu pensula).
Se cântărește aluatul și se împarte în 12 bucăți. Se rupe câte o bucată, se face o bilă și se pune în fiecare formă. Eu am format bine de 47g.Se lasă la dospit în tr-un loc cald, cca 45 de minute.
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, apoi se coc savarinele pentru 15-20 de minute. Se scot din cuptor și se pun pe un grilaj să se răcească puțin.
Cât timp au stat la dospit savarinele se face siropul și crema.
Sirop: Se face o cafea expresso (sau cafea instantă) . Se fierbe apa cu zahărul până când se topește zahărul și apoi se adaugă cafeaua și se lasă să se răcească.
Crema : Într-un bol se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat pentru 30 de secunde, apoi se adaugă frișca neîndulcită LaDorna și se mixează bine până se obține o cremă fermă.
Asamblare: După ce se scot din cuptor savarinele, se lasă puțin să se răcească, se scufundă în siropul rece, cât să se îmbibe bine cu sirop, apoi se lasă pe un grătar să se scurgă surplusul de sirop.
Se întoarce savarina cu partea mai mare în jos și se taie capacul din partea mai mică, dar nu de tot.
Se pune crema într-un posh și se ornează savarinele, apoi se pudrează cu cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu