Dacă tot au apărut cartofii noi m-am gândit să pregătesc ceva rapid. Gașca mea a fost încântată de rezultat.
Ingrediente:
10 copănele de pui
1/2 ardei gras roșu
10 cartofi noi potriviți
5 linguri sos de roșii
sare
boia de ardei dulce
1 linguriță rasă busuioc uscat
3-4 căței de usturoi
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute.
Se taie ardeiul felii.
Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce
peste pulpe.
Se scurg și cartofii și se adaugă puțin ulei de măsline peste ei,
apoi se toarnă sosul de roșii și busuiocul și se tăvălesc prin sos.
Se pun pulpele și cartofii în tava unsă cu ulei, se adaugă feliile
de ardei gras și usturoiul (tăiat felii) și se introduce tava în cuptorul
preîncălzit pentru 30-35 de minute.
Când este gata, se presară pătrunjelul tocat și se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu