marți, 28 mai 2019

Paella cu fructe de mare



De mult aveam în plan să pregătesc Paella, o rețetă care poate fi pregătită și cu carne de pui, iepure, porc etc. În rețeta originală se folosește șofran, dar eu nu am găsit. Vă invit să o pregătiți și voi deoarece e delicioasă și se prepară foarte ușor. Eu am avut ca surs[ de inspirație site-ul bucataras.ro


Ingrediente:
500 g creveți  (congelați)
350g mix fruxte de mare (congelate)
200 g pulpă de pui
100 g mazăre congelată
300 g orez
2 roșii
2 cepe mici
500 ml supă / apă
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei galben
5-6 linguri de ulei de măsline
1 legătură pătrunjel
1 lingură de curcuma
2 căței de usturoi pisați
sare


Mod de preparare:
Într-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. 


Împingi carnea pe margine și pui în centru ceapa tăiată julien, usturoiul pisat si ardeii tăiați cubulețe pana se inmoaie bine. Amesteci și lași câteva minute să se călească 


apoi adaugi mazărea și roșiile tocate cubulețe și lași să fiarbă până ce se formează un sos. 


Adaugi curcuma și sarea și amesteci bine totul. Pui orezul spălat 



și supa de legume / apa, 


apoi adaugi fructele de mare. 



Acoperi vasul cu un capac si lași paella să fiarbă la foc mic pentru 20-25 de minute sau până când orezul s-a umflat și supa a fost absorbită. Cand orezul esta gata, aranjezi frumos creveții deasupra, presari pătrunjel deasupra și servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu