Ce spuneți de o porție de ciocolată de casă? Vă asigur că e delicioasă și nu o să refuzați și a doua bucățică. :D
Ingrediente:
500 g lapte praf
200 g unt
200 ml apa
80 g cacao
300 g zahar
esenta de rom
150 g mix de fructe uscate prăjite (nuci, alune, migdale, caju)
1 vârf cuțit sare
Mod de preparare
Se pune zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă să fiarbă 5 minute, nu mai mult, și se stinge focul.
200 ml apa
80 g cacao
300 g zahar
esenta de rom
150 g mix de fructe uscate prăjite (nuci, alune, migdale, caju)
1 vârf cuțit sare
Mod de preparare
Se pune zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă să fiarbă 5 minute, nu mai mult, și se stinge focul.
Între timp, se amestecă
laptele praf cu cacaua și se cerne compoziția.
Imediat dupa ce se stinge focul, se adaugă untul topit parțial și esența de rom.
Se amestecă până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr.
Se adaugă siropul peste mixul de lapte praf și cacao se amestecă încontinuu în timp ce se adaugă.
Pentru că ciocolata are tendința să se întărească, trebuie să te miști destul de rapid.
Dupa ce se încorporează laptele praf și cacaua, se adaugă fructele prăjite și se amestecă cu o lingură de lemn.
Se tapetează forma cu folie alimentară și se adaugă ciocolata. Se nivelează frumos și se lasă într-un loc răcoros, exclus frigider, 3-4 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu