Ingrediente:
4 ouă
100 g zahăr
250 g mascarpone
200 g făină
1 plic praf de copt
50 g iaurt
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță scorțișoară
5-6 prune mai mari și nu foarte moi
un praf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când iși dublează volumul și compoziția este spumoasă. Se adaugă mascarponele, vanilia și iaurtul, și se amestecă bine.
Se cerne făina cu praful de copt și scortisoara peste compozitia de mai sus și se amestecă pentru câteva secunde cu mixerul, apoi se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule.
Se taie 5 pune în cubulețe mici, și se încorporează în compoziție.
Se tapetează cu hârtie de copt, o tavă rotundă cu diamentrul de 23 cm, iar pereții se ung cu unt. Se toarnă compoziția, se nivelează. Se taie o prună în felii pe lung și se așează deasupra.
Se introduce prăjitura în cuptorul încins, la 170 de grade C, pentru 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se porționează și se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu