Până acum pregăteam ciupercile cu smântână în stilul clasic, cu un sos lichid. De această dată m-am gândit să încerc o rețetă la cuptor, absolut delicioasă pe care v-o recomand cu drag. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Lau de pe site-ul bucataras.ro
Ingrediente:
500g ciuperci champignion
200 g smântână
3 ouă
1 morcov
1 ceapă
50 g unt
sare
piper
boia de ardei dulce Delikat
amestec ierburi de grădină Delikat
Mod de preparare:
Speli
ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute.
Într-o cratiță topești untul,
adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe
răzătoarea mică.
Lași să se călească puțin, după care adaugi ciupercile scurse bine de apă, o cană cu apă, sare, piper, boia de ardei dulce și amestec ierburi de grădină Delikat și lași să fiarbă cca. 15 minute.
Într-un bol bați ouăle cu sare, adaugi smântâna, amesteci bine,
adaugi
ciupercile răcorite,
amesteci și torni în tava unsă cu unt.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, cca. 25-30 de minute.
Servești cu mămăliguță.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu