joi, 22 aprilie 2021

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry





Vă invit la o felie de plăcintă absolut delicioasă. Se pregătește ușor și dispare și mai ușor din farfurie.

Eu am avut ca sursă o rețetă de la Oana Igretiu căreia îi mulțumesc pentru idee.

Ingrediente:
400 g foi subțiri de plăcintă 
ulei pentru stropit foile

Umplutura de brânză:
500 g brânză de vaci dulce
150 g telemea
100 g cașcaval afumat sau simplu
250 g smântână groasă acrișoară cu min. 20% grăsime
4 ouă
sare

piper
o legătură de ceapă verde
3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
pătrunjel verde


pentru decor:
6-8 roșii cherry tăiate în jumătăți


Mod de preparare:
Într-un bol încăpător pui toate brânzeturile (le-am ras și pe cele sărate), smântâna și ouăle. 



Mixezi totul bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Poți pune usturoi proaspăt zdrobit, dacă dorești. Adaugi apoi cozile de ceapă verde și verdeața tocată. Amesteci totul bine cu o lingură. 



Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Desfaci pachetul cu foi de plăcintă și le numeri: 13 bucăți am avut eu. Am decis să le împart așa: 4, 4, 5. Ungi vasul yena cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei și o așezi pe a doua.  Continui așa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Din mixul de umplutură scoți deoparte 2 polonice bune (ele vor fi puse deasupra plăcintei). Restul de umplutură o împarți în 2 și torni acum jumătate. Nivelezi cu spatula și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu stratul intermediar compus din 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi torni a doua jumătate de umplutură și aduci marginile foii deasupra, apoi închei cu ultimele 5 foi: 2 foi puse normal, apoi aduse spre centru colțurile foilor ce atârnă iar ultimele 3 foi puse tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite).






Deasupra torni cele 2 polonice de umplutură puse deoparte și decorezi cu jumătăți de roșii cherry. 



Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 30 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Reduci căldura la 160 C și o mai lași 15 minute la cuptor. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu