Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă de brioșe.
Ingrediente:
4 ouă
100 g zahăr
200 g iaurt cu fructe de pădure
50 ml ulei
300 g făină
1 pliculeț praf de copt
3 linguri zeama de lamaie
2 lingurițe esență de vanilie
20g cacao
un praf de sare
1 căniță afine (eu am folosit congelate)
20g fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până
când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența de
vaniliă. Se cerne cacaua, făina și praful de copt și se mixează câteva secunde
la viteză mică, apoi se încorporează ușor cu ajutorul unei spatule. La final se
adaugă afinele și se amestecă ușor până la încorporare. Se adaugă ciocolata și
se omogenizează compoziția.
Se toarnă aluatul în formele de brioșe (doar pe ¾).
Se introduc în
cuptorul încins, la 170 de grade. Se lasă la copt 20-25 de minute, până când
trec testul cu scobitoarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu