sâmbătă, 31 octombrie 2020

Briose cu afine

 



Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă de brioșe.

Ingrediente:

4 ouă
100 g zahăr
200 g iaurt cu fructe de pădure
50 ml ulei
300 g făină
1 pliculeț praf de copt
3 linguri zeama de lamaie
2 lingurițe esență de vanilie

20g cacao
un praf de sare
1 căniță afine (eu am folosit congelate)

20g fulgi de ciocolată

 
Mod de preparare:
Într-un bol se pun ouăle, zahărul măcinat și un praf de sare și se mixează până când își dublează volumul. Se încorporează uleiul, apoi iaurtul și esența de vaniliă. Se cerne cacaua, făina și praful de copt și se mixează câteva secunde la viteză mică, apoi se încorporează ușor cu ajutorul unei spatule. La final se adaugă afinele și se amestecă ușor până la încorporare. Se adaugă ciocolata și se omogenizează compoziția.




Se toarnă aluatul în formele de brioșe (doar pe ¾). 



Se introduc în cuptorul încins, la 170 de grade. Se lasă la copt 20-25 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu