duminică, 11 aprilie 2021

Prajitura cu blat de bezea si cocos, jeleu de zmeură și iaurt



Vă invit la o prăjitură absolut delicioasă, cu blat de bezea și nucă de cocos, jeleu de zmeură și o cremă cu iaurt de mango.

Prăjiturica e puțin acrișoară, dar vă asigur că merită încercată.

Ingrediente:

-pentru blat:
11 albușuri
11 linguri zahăr
8 linguri nucă de cocos
4 linguri făină
5 g praf de copt
un praf de sare
esență de vanilie

-pentru jeleu de zmeură:
400g zmeură congelată
4 linguri zahăr
20g amidon de porumb


-pentru cremă:
400 g, iaurt cu mango si vanilie
200 g smântână pentru frișcă (cu minim 30% grăsime)
10 g gelatină
4 linguri zahar pudră cu aromă de vanilie


Mod de preparare:
Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de vanilie și praful de copt și amesteci ușor cu o spatulă.



Torni 2/3 din compoziție în tava mare de aragaz, pe hârtie de copt și coci 15-20 de minute la 170 de grade C, până se rumenește ușor. 



Transferi aluatul pe un prosop umed și îndepărtezi hârtia de copt. 



Torni aluatul rămas în tava de aragaz, doar pe jumătate din tavă și o introduci în cuptorul preîncălzit și o lași să se coacă pentru 15-20 de minute. Inițial trebuia să fie 2 tăvi mari pline de aluat, dar eu nu am împărțit bine aluatul în jumătate, astfel încât a rămas puțin aluat pentru al doilea blat. :))


Lași foile să se răcească. Tai foaia mare pe jumătate și obții astfel 3 bucăți egale.


Pentru jeleu, pui zmeură cu zahărul la fiert pentru 5-10 minute. Lași zmeura să se răcorească, apoi o treci prin sită. Pui într-o cană câteva linguri de sos de zmeură și adaugi amidon și omogenizezi, apoi torni acest amestec pentru sosul de zmeură și îl pui la fiert la foc mic, amestecând permanent, până când se îngroașă și apoi îl lași la răcit.


Pentru cremă, pui mai întâi la hidratat gelatina în 60 ml de apă rece. Bați smântâna pentru frișcă rece cu zahărul, până când devine fermă. Adaugi iaurtul și omogenizezi compoziția.


Topești gelatina la bain marie, o lași să se răcorească și apoi o amesteci cu 2 linguri de cremă, apoi o torni peste cremă și omogenizezi ușor cu o spatulă. 

 Ungi fiecare dintre cele 3 blaturi cu jeleu de zmeură 


și așezi un blat pe un platou și torni 1/3 din cremă deasupra și nivelezi. Așezi al doilea blat și torni 1/3 din cremă deasupra și nivelezi. Așezi al treilea blat și torni restul de cremă și nivelezi. Dai prăjitura la rece pentru minim 2 ore și apoi o pudrezi cu nucă de cocos și o servești.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu