duminică, 21 martie 2021

Prajitura turnata cu mere si crema de smantana



Vă invit să încercați o prăjitură aromată și delicioasă pe care am pregătit-o după o rețetă de la Savori Urbane. Le felicit pe dne pentru rețetele delicioase pe care le pregătesc și ni le împărtășesc.

Ingrediente:
-pentru aluat:
150 g unt moale cu min. 80% grăsime
un praf de sare
100 g zahăr măcinat
3 ouă
1 plic zahăr vanilat sau
esență de portocale
250 g făină
1 pliculet praf de copt
200 ml lapte


-pentru umplutură:
3-4 mere mari


Crema:
200 ml smântână pentru gătit
2 ouă
40 g zahăr măcinat
un praf de sare
esență de vanilie


In plus:
3 linguri gem de caise


Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. 



În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la viteză mică, apoi adaugi laptele călduț și mixezi câteva secunde, apoi amesteci ușor cu o spatulă / lingură de lemn.






Torni aluatul în tava (24 cm) tapetată cu hârtie de unt și unsă cu unt pe margini și o introduci în cuptorul încins la 170 C pentru 20 de minute.



Între timp speli merele și le feliezi.



Pentru cremă amesteci cu mixerul smântâna cu zahărul măcinat, puțină sare, 2 ouă și esența de vanilie.



Scoți blatul și așezi un rând de mere pe margine și torni peste aluat 1/2 din crema de smântănă. 





Deasupra ei pui restul feliilor de măr (în evantai) și apoi torni și restul de cremă.
Introduci din nou prăjitura la cuptorul încins la 170 C și o coci 45-50 de minute, până când devine aurie, cu margini usor rumenite.



Încălzești la microunde, 3 linguri de gem de caise și le strecori printr-o sită fină. Cu ajutorul unei pensule ungi prăjitura fierbinte cu gemul de caise.





Lași prăjitura la răcorit în formă și abia după ce s-a răcit complet, îndepărtezi inelul reglabil și o tai.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu