luni, 5 noiembrie 2018

Pizza de casa cu de toate


Cu siguranță, fiecare dintre voi a încercat să facă măcar o dată pizza de casă. De multe ori mi s-a întâmplat să cumpăr pizza și să fie foarte sărată (ingredientele nu erau de cea mai bună calitate). Eu am făcut o pizza cu de toate. Puteți pune mușchi de porc sau alte tipuri de carne care vă plac.

Vă invit să încercați și această rețetă de Pizza cu coronita de carnati care arată foarte bine dar e și delicioasă.
Ingrediente:

Aluat:
300 g făină
5 g drojdie uscată
1 ou
1/2 linguriță de sare
1 linguriță zahăr
1 lingură smântână
125 ml lapte cald
2 linguri ulei

Topping:
70 g prosciuto
230 g bacon
100 g salam uscat
1 conservă de 400 g de ciuperci tăiate
100 g măsline verzi umplute cu ardei
5 linguri boabe de porumb fiert
1/2 ardei kapia
200g mozzarella
2 ouă
sos de roșii
oregano

Mod de preparare:
Cerni făina, într-un castron și o amesteci cu drojdia, lăsându-le apoi să se odihnească pentru 10-15 minute, apoi faci o adâncitură în mijlocul făinii și pui oul bătut, sarea, zahărul, smântâna și laptele cald. 


Amesteci totul și frămânți, 


adăugând și uleiul, până când toată coca se desprinde de pe castron. 


Lași aluatul să crească la căldură timp de 30 minute, după care întinzi o foaie și o pui in tava. Ungi aluatul cu sos de roșii, cu ajutorul unui penson, 


iar apoi presari oregano uscat.
Tai cubulețe ciupercile, iar ardeiul și măslinele le tai felii si le adaugi peste aluat. Cărneturile le dai cubulețe sau bucăți de dimensiuni potrivite (după preferință). 


Bați ouale cu un praf de sare și le torni peste compoziție. Presari deasupra boabele de porumb, feliile de ardei și măslinele. 


Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la 180 de grade. Scoți și presari mozzarella dată pe răzătoare 


și mai lași câteva minute la cuptor.


Lași să se răcească puțin și servești cu ketchup.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu