Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie blogul Mariei pe care o felicit pentru retetele minunate pe care ni le impartaseste!
Ingrediente (pentru 2 pizza):
-Pentru aluat:
130 ml lapte
1 lingurita zahar
15 g drojdie
1 varf lingurita sare
15ml ulei de masline
300 g faina
-Pentru topping:
200 g sunca presata
400g carnati subtiri
200 g sunca presata
400g carnati subtiri
50g pastrama afumata
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras rosu
1 borcan ciuperci
100g mozzarella
100 g cascaval
oregano
ketchup
100 g cascaval
oregano
ketchup
2 oua
Mod de preparare:
Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute.
Mod de preparare:
Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute.
Cerni faina intr-un vas incapator si faci o adancitura in mijlocul
ei si pui pe rand smantana, uleiul de masline, maiaua crescuta si incorporezi
faina, apoi adaugi restul de lapte caldut, incare ai diluat sarea.
Framanti un aluat ferm si nelipicios, pe care il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul 30-350 de minute.
Framanti un aluat ferm si nelipicios, pe care il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul 30-350 de minute.
Intre timp pregatesti ingredientele pentru umplutura: tai carnatii
in felii groase de 1-1.5 cm. Sunca, pastrama, ardeiul si ciupercile le tai
cubulete, iar mozzarella o dai pe razatoare. Cascavalul il tai felii mari sau
il dai pe razatoare.
Imparti aluatul in 2 parti si intinzi o foaie de aluat intr-o forma rotunda (eu am folosit o tava cu diametru de 27 cm si una cu diametru de 23cm) avand grija sa lasi o margine inalta de 3-4 cm, peste peretii formei.
Imparti aluatul in 2 parti si intinzi o foaie de aluat intr-o forma rotunda (eu am folosit o tava cu diametru de 27 cm si una cu diametru de 23cm) avand grija sa lasi o margine inalta de 3-4 cm, peste peretii formei.
Asezi carnatii taiati felii pe
margine,
ii acoperi cu aluatul si apoi tai aluatul si rasucesti feliile de
carnati astfel incat sa se vada peste aluat. Ungi cu ketchup si presari
oregano,
apoi adaugi feliile de ciuperci, sunca, ardei gras si pastrama.
Presari mozzarella rasa si deasupra asezi feliile de cascaval (sau presari
cascavalul ras).
Bati 1 ou si ungi aluatul si carnatii de pe margine apoi il
torni peste compozitie.
Poti sa ornezi cu cateva felii de carnati (ale mele din pacate au luat-o la sanatoasa cand s-a topit cascavalul).
La fel procedezi si cu a doua pizza.
Dai forma la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade, pana cand pizza se rumeneste frumos.
Draga mea, mă bucur că ai încercat rețeta și sper că v-a plăcut! :-*
RăspundețiȘtergere