Pentru acest preparat am "aruncat un ochi" pe site-ul bucataras.ro/.
Ingrediente:
-pentru mamaliga:
500 ml apa
500 ml lapte dulce
sare
300 g malai
-Alte ingrediente:
200g carnati afumati
50g pastrama
150 g telemea
100 g branza de vaca
3 oua de prepelita
Mod de preparare:
Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit.
Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic
cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert o lasi sa se racoreasca putin.
Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se rumenesc.
Carnatii si pastrama le tai bucati potrivite, le prajesti intr-o tigaie fara ulei pana cand se rumenesc.
Branzeturile le razi si le amesteci.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei pui un strat de mamaliga (jumatate),jumatate din carnatii feliati, pastrama
si amestecul de
branza,
pui restul de mamaliga, iar deasupra adaugi restul de carnati, pastrama
si amestecul de branza.
Cu ajutorul unui polonic umed, faci trei adancituri in
care pui ouale, peste care presari cate un praf de sare.
Introduci tava la
cuptor pana cand ouale sunt coapte.
Lasi sa se racoreasca putin si servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu