De mult timp imi doream sa incerc o lasagna de legume. Am pregatit-o ieri si a fost foarte apreciata de intreaga familie. Va invit sa o incercati si sa va convingeti cat e de buna. Eu am folosit si condimente Maggi pentru un plus de savoare.
Ingrediente:
-pentru
sosul de legume:
1
ceapa
1
morcov
2
linguri ulei de masline
3
catei de usturoi
1
dovlecel
1
ardei gras rosu
1
borcan ciuperci (170g)
100g
baby spanac
sare
piper
o lingura de Maggi Secretul gustului legume
1
lingurita busuioc uscat
400g
rosii in sos
-pentru
sosul bechamel:
50g
unt
50
g faina
500ml
lapte
1
lingurita oregano uscat
nucsoara
sare
piper
-pentru
asamblare:
1
pachet foi lasagna
300g
mozzarella
Mod
de preparare:
Toci
ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete
ardeiul, dovlecelul si ciupercile apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa
gust, cu sare, piper, o lingura de Maggi Secretul gustului legume si busuioc si le lasi sa se caleasca.
Speli
spanacul
si il toci, apoi il adaugi peste legume.
Mixezi
rosiile si adaugi sosul peste legume
alaturi de usturoiul pisat
si lasi sa
fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt patrunse si se ingroasa compozitia. Amesteci
cat mai des posibil.
Separat
topesti untul, adaugi faina si o calesti
apoi adaugi laptele putin cate putin, pana
il incorporezi pe tot.
Adaugi nucsoara, oregano, sare si piper dupa gust,
amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca
un sos.
Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca. Acoperi cu o folie
alimentara, pentru a nu prinde pojghita.
Fierbi
(sau nu) foile lasagna in apa cu sare pentru 5 minute (conform instructiunilor
de pe ambalaj). Le scoti cu o paleta din apa si le pui pe un prosop avand grija
sa nu se lipeasca intre ele.
Ungi
o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel
apoi asezi un strat de foi
lasagna,
apoi adaugi un strat de legume,
presari 1/3 din mozzarella rasa,
apoi asezi
un strat de foi lasagna, un strat de sos béchamel, un strat de legume,
mozzarella rasa, pui foi lasagna, sos béchamel
si introduci tava in cuptorul
preincalzit la 200 de grade C, pentru circa 30 de minute. Scoti tava si presari
mozzarella ramasa
si introduci tava in cuptor
si o lasi pana se rumeneste frumos lasagna. Scoti tava si lasi sa se raceasca putin
lasagna
si apoi o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu