marți, 9 mai 2017

Lasagna cu legume



De mult timp imi doream sa incerc o lasagna de legume. Am pregatit-o ieri si a fost foarte apreciata de intreaga familie. Va invit sa o incercati si sa va convingeti cat e de buna. Eu am folosit si condimente Maggi pentru un plus de savoare.


Ingrediente:
-pentru sosul de legume:
1 ceapa
1 morcov
2 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
1 borcan ciuperci (170g)
100g baby spanac
sare
piper
o lingura de Maggi Secretul gustului legume
1 lingurita busuioc uscat
400g rosii in sos

-pentru sosul bechamel:
50g unt
50 g faina
500ml lapte
1 lingurita oregano uscat
nucsoara
sare
piper

-pentru asamblare:
1 pachet foi lasagna
300g mozzarella


Mod de preparare:
Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, o lingura de Maggi Secretul gustului legume si busuioc si le lasi sa se caleasca.


Speli spanacul 


si il toci, apoi il adaugi peste legume.



Mixezi rosiile si adaugi sosul peste legume 


alaturi de usturoiul pisat 


si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt patrunse si se ingroasa compozitia. Amesteci cat mai des posibil.


Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti 


apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. 


Adaugi nucsoara, oregano, sare si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. 


Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca. Acoperi cu o folie alimentara, pentru a nu prinde pojghita.
Fierbi (sau nu) foile lasagna in apa cu sare pentru 5 minute (conform instructiunilor de pe ambalaj). Le scoti cu o paleta din apa si le pui pe un prosop avand grija sa nu se lipeasca intre ele.
Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel 


apoi asezi un strat de foi lasagna, 


apoi adaugi un strat de legume, 


presari 1/3 din mozzarella rasa, 


apoi asezi un strat de foi lasagna, un strat de sos béchamel, un strat de legume, mozzarella rasa, pui foi lasagna, sos béchamel 


si introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru circa 30 de minute. Scoti tava si presari mozzarella ramasa 


si introduci tava in cuptor si o lasi pana se rumeneste frumos lasagna. Scoti tava si lasi sa se raceasca putin lasagna 


si apoi o servesti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu