Va invit la o portie de placinte delicioase, ca in Maramures. Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie site-ul bucataras.ro/.
Ingrediente:
-pentru aluat:
500 g faina
1-2 linguri zahar
7 g drojdie uscata
1 ou
25 ml ulei
300 ml apa calduta
sare
-pentru umplutura:
500 g urda
1 legatura marar
1 ou
sare
Mod de preparare:
Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia
o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din
apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si
framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la
dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Bati oul si il amesteci cu urda si cu mararul. Adaugi sare dupa gust.
Umplutura: Bati oul si il amesteci cu urda si cu mararul. Adaugi sare dupa gust.
Imparti aluatul in 10 bile si le lasi pe masa de lucru la crescut.
Intinzi o foaie din fiecare biluta si pui cate 2 linguri din umplutura in
mijloc.
Aduni marginile si le presezi in mijloc.
Mai lasi putin la crescut si apoi le
pui intr-o tigaie antiaderenta in ulei incins.
Le prajesti pe ambele parti la foc
mic.
Cand sunt gata le scoti pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea.
Le servesti alaturi de o cana de lapte.
Am mancat. Sunt delicioase...
RăspundețiȘtergereAsa este! ;)
Ștergere