Va invit sa incercati o reteta delicioasa de negresa. E prima data cand fac o negresa din albusuri si a iesit dementiala, vorba Mariei Udrea , caci de la ea am imprumutat reteta. Iti multumesc pentru reteta, Merisor drag!
Ingrediente:
-Pentru blat:
8 albușuri
10 linguri zahăr măcinat
100 g nucă măcinată
100 g nucă tăiată grosier
3 linguri pesmet
5 linguri făină
200 g ciocolată amăruie
200 g unt(65%)
2 linguri ulei (opțional)
un praf sare
1 plic praf de copt
1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
1 linguriță zeamă de lămâie
8 albușuri
10 linguri zahăr măcinat
100 g nucă măcinată
100 g nucă tăiată grosier
3 linguri pesmet
5 linguri făină
200 g ciocolată amăruie
200 g unt(65%)
2 linguri ulei (opțional)
un praf sare
1 plic praf de copt
1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
1 linguriță zeamă de lămâie
-Pentru crema de lamaie:
8 gălbenușuri
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
500 g mascarpone
coaja și zeama de la o lămâie
un praf sare
2 lingurițe esență de lămâie
ornamente pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei.
8 gălbenușuri
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
500 g mascarpone
coaja și zeama de la o lămâie
un praf sare
2 lingurițe esență de lămâie
ornamente pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei.
Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua.
Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele.
Gălbenușurile le dai la rece.
Mixezi albușurile spumă, apoi adaugi, treptat, zahărul și mixezi în continuare, până obții o bezea fermă. Adaugi apoi compoziția de ciocolată răcită
Gălbenușurile le dai la rece.
Mixezi albușurile spumă, apoi adaugi, treptat, zahărul și mixezi în continuare, până obții o bezea fermă. Adaugi apoi compoziția de ciocolată răcită
și
omogenizezi, folosind un tel, sau o spatulă.
Treptat, adaugi nuca măcinată, amestecată bine cu pesmetul, așa încât să se desfacă,
Treptat, adaugi nuca măcinată, amestecată bine cu pesmetul, așa încât să se desfacă,
apoi adaugi făina cernută cu praful de copt,
bicarbonatul stins în
zeama de lămâie, nuca tăiată grosier
și omogenizezi, amestecând ușor cu telul,
după fiecare adaos.
Tapetezi tava (25x35 cm) cu hârtie de copt si torni compoziția.
Coci blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, în cuptorul
preîncălzit, până când trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, freci mai întâi gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, adaugi coaja rasă de lămâie și laptele rece.
Pui vasul pe baie de aburi și amesteci intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă.
La final de fierbere, adaugi și esența de lămâie.
Lași crema de gălbenușuri să se răcească, apoi o mixezi, adăugând treptat, mascarponele și zeama de lămâie.
Răstorni blatul de negresă, răcit, pe un platou și întinzi crema peste el
și
dai prajitura la rece, pentru cel puțin o ora, după care o porționezi și o
decorezi după imaginație.
Mă bucur că ai încercat-o și sper că v-a plăcut!
RăspundețiȘtergereDa, a fost delicioasa si ne-a placut foarte mult! :*
Ștergere