Ingrediente :
3 bucati macrou
2 cepe galbene
1 ardei gras rosu
150 ml vin alb
50 ml apă
1 cutie conservă roșii
2-3 foi de dafin
piper
cimbru
sare
5-6 căței de usturoi
Mod de preparare:
Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii.
Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute.
Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii
și torni sosul.
Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.
Servești cu mamaliguță fierbinte.
Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute.
Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii
și torni sosul.
Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.
Servești cu mamaliguță fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu