duminică, 17 iunie 2018

Plachie de macrou





Ingrediente :
3 bucati macrou
2 cepe galbene
1 ardei gras rosu
150 ml vin alb
50 ml apă
1 cutie conservă roșii
2-3 foi de dafin
piper
cimbru
sare

5-6 căței de usturoi


Mod de preparare:
Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.




Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. 


Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute.


Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.



Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii 



și torni sosul. 


Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.


Servești cu mamaliguță fierbinte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu