joi, 27 august 2020

Tochitura de porc moldoveneasca





Tochitura de porc este specifică zonei mele, Moldova și deși îmi place foarte mult, o pregătesc destul de rar. Vă invit să o încercați și voi deoarece este absolut delicioasă. 
De obicei nu se folosește și ficat de porc, dar eu aveam poftă de o bucățică și am pus.

Ingrediente:

500g carne de porc
2 cârnăciori
200g ficat de porc
2 fire ceapă verde
2 lgt boia de ardei
sare
piper
ouă
telemea
mămăligă
3-4 linguri ulei

Mod de preparare:
Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește. 



Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit (în altă tigaie) în 2 linguri de ulei. 


Se scoate ficatul și se adaugă peste carnea de porc, iar în uleiul rămas se pun la prăjit cârnăciorii. 




Se toacă ceapa felii și se adaugă peste bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se adaugă condimentele, 2 căni de apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, în cratița acoperită cu capac, până când scade zeama, iar carnea este bine fiartă. 



Spre final, cârnăciorii se taie în bucăți mai mici și se adaugă peste carne.



De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină apă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Se adaugă sare după gust. Se fierbe până când carnea este fragedă, bine fiartă și a scăzut toată apa.
Între timp se pregătește și mămăliga.
Se servește alături de ochiuri și telemea rasă. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu