marți, 28 mai 2019

Prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine



Vă invit la o prăjitură rapidă și delicioasă. A ieșit puțin mai acrișoară deoarece toate fructele erau acrișoare, dar puteți să o încercați și cu alte fructe de sezon.

-pentru blat:
3 tije rubarbă
100 g vișine fără sâmburi
10 căpșuni
3 linguri de zahăr
Pentru aluat:
120 g unt gras moale la temperatura camerei
4 ouă mari
100g zahăr
2 linguri cacao
esență de lămâie
150 ml iaurt
240 g făină
1/2 plic praf de copt 

Mod de preparare:
Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15 minute. Intre timp scoți sâmburii de la vișine și tai căpșunile cubulețe. Adaugi fructele fără sâmburi peste rubarbă, mai pui o lingura de zahăr, amesteci și lași încă 15-20 minute deoparte până fructele încep să-și lase siropul. 


Ungi o tavă cu unt sau tapetezi cu hârtie de copt, așezi fructele în tavă fără siropul lăsat (pe care-l păstrezi).


Pentru aluat: mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, până devine spumos. 


Se adaugă câte un ou, mixând bine după fiecare. 


Adaugi coaja de lămâie și mixezi. Amesteci făina cu praful de copt și cacao și adaugi treptat în amestecul de aluat alternând cu iaurtul. 




Aluatul rezultat îl pui peste fructele din tavă. Nivelezi cu o spatulă și dai tava la cuptorul încins la 175 grade pentru 40 minute. 



Peste prăjitura fierbinte pui cu o lingură siropul lăsat de fructe. Dupa ce ai distribuit tot siropul peste prăjitura coaptă, pui un platou și cu o mișcare fermă răstorni tava cu prăjitura în platou. 
Se poate orna cu ciocolată albă, după ce s-a răcit complet. Eu am ornat-o cu sirop de fructe de pădure.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu