Ingrediente:
-pentru aluat:
250g făină
125g unt
1 gălbenuș
Un praf de sare
8 linguri apă rece
-pentru umplutură:
1 vânătă
1 dovlecel
1 zuchinni
1 morcov (mare)
1/4 ardei gras roșu
150g mascarpone
1 ou
Sare
2 linguri făină
Unt pentru uns tava
Ulei de măsline (optional)
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi
sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între
degete. Când totul se transformă într-un amestec sfărâmicios adaugi gălbenușul și
frămânți, apoi adaugi apa, puțin câte puțin, amestecând pentru a forma un aluat
omogen. Învelești aluatul într-o folie și îl lași la rece timp de 30 de minute.
Speli legumele, iar morcovul îl cureți de coajă. Feliezi
toate legumele pe lungime cu ajutorul unui cuțit special, formând fâșii foarte
subțiri.
Încingi cuptorul la 180 de grade C. Întinzi o foaie de
aluat pe care o transferi
în tavă, apoi înțepi aluatul cu furculița din loc în loc și tai surplusul de
aluat de pe marginile tăvii. Așezi peste aluat o hârtie de copt și pui boabe de
fasole sau biluțe speciale pentru copt și introduci tava în cuptor pentru
aproximativ 20 de minute.
Din
aluatul rămas decupezi floricele.
Mixezi crema mascarpone cu oul și adaugi sare după gust. Adaugi făina și omogenizezi. Torni compozitia de mascarpone peste aluat.
Separat
pui floricelele la copt, într-o tavă, pentru 15-20 de minute.
Scoți
tarta de la cuptor, o lași să se răcorească puțin, o decorezi și o servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu