joi, 2 aprilie 2020

Prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere


Vă invit să încercați o prăjitură delicioasă, foarte fragedă, care pur și simplu se topește în gură.
Eu m-am inspirat de la Merisor (îi mulțumesc pentru idee și o pup).


Ingrediente:
Pentru 2 foi fragede cu cacao( 25/35 cm):
1 ou
150 g unt cu 82% grăsime
150 g iaurt cremos
80 g zahăr
500 g făină
30 g cacao
1 linguriță praf de copt
1 vârf linguriță sare

Pentru merele caramelizate:
1500 g mere curățate
80 g zahăr
30 g amidon
2 lingurițe scorțișoară


Mod de preparare:
Se pregătește mai întâi umplutura de mere. 
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se dă vasul deoparte de pe foc, se presară scorțișoara, se omogenizează compoziția și se lasă merele să se răcească, apoi se încorporează amidonul, în funcție de cât sirop se formează.




Cât merele se răcesc, se pregătește aluatul fraged cu cacao.
Se cerne într-un vas, făina amestecată cu cacaua și praful de copt.


Se face o adâncitură la mijloc și se pune oul, untul rece tăiat în cuburi, iaurtul, zahărul și sarea.


Se amestecă rapid toate ingredientele, iar aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.



Se împarte aluatul în două părți egale.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se întinde prima parte de aluat în ea.


Peste foaia de aluat, se întind uniform merele și deasupra se întinde cealaltă foaie de aluat.




Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se coace prăjitura pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.


Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească și apoi se porționează.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu