Aceasta este cea mai fragedă și delicioasă friptură de miel pe care am pregătit-o până acum. Carnea e moale și se topește în gură. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Savori Urbane.
Ingrediente:
1 pulpă de miel
Marinada 1:
sare
piper
boia dulce
3 linguri de ulei de măsline
Marinada 2:
150 g muștar clasic
1 lingură de miere
sare
1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc
2 căței de usturoi
zeama și coaja rasă de la ½ de lămâie
Mod de preparare:
Ștergi bine pulpa de miel cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari
sare, piper și boia dulce și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine.
Înfoliezi tava și o lași la rece peste noapte (minim 8-9 ore).
marinada 2:
Într-un castron amesteci muștarul cu zeama și coaja de lămâie, cu mierea și
ierburile uscate și cei 2 căței de usturoi zdrobiți. Amesteci bine.
Ungi pulpa de miel pe ambele părți cu marinada de mustar. Învelești
capătul osului cu folie ca să nu se ardă.
Lași tava cu friptură 2-3 ore pe masa din bucătărie ca să ajungă încet la temperatura camerei înainte de coacere. Se acoperă cu o folie de aluminiu ca să nu atragă muștele. Niciodată nu se pune în cuptorul încins o carne scoasă direct din frigider!
Încingi cuptorul la 160 – 170 C (treapta medie la cele cu gaz). Torni 2 cești de apă în tavă și acoperi friptura cu folia de aluminiu. Introduci tava în cuptorul încins. Verifici după o oră și jumătate de coacere și dacă mai este necesar torni o ceșcuță de apă în tavă și o acoperi din nou cu folie.
După alte 60 de minute îndepărtezi folia de aluminiu care acoperea tava și mărești temperatura la 190 C pentru ultimele 30 de minute. Adaugi o ceșcuță de apă în tavă. Trebuie avut grijă să nu scadă de tot sosul din tavă pentru că se va arde din cauza mierii.
Scoți tava din cuptor și acoperi toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească măcar 15 minute înainte de servire.
O servești cu garnitura preferată. Eu am pregătit cartofii în
friteuza cu aer cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu