marți, 27 octombrie 2020

Supa crema de conopida

 


Fetele mele sunt cele mai mari fane ale supelor creme. Se fac ușor și se mănâncă la fel de ușor. Vă invit să încercați și această combinație deoarece e delicioasă.


Ingrediente:

1 ceapă mare

1 dovlecel

4 cartofi

1 pătrunjel rădăcină

1 păstârnac

1 felie țelină

½ conopidă

3 căței de usturoi

sare

piper

100 g smântână

2 linguri ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. 




Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10-15 minute se adaugă și buchețelele de conopidă. Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă smântâna și sare și piper după gust. Se presară pătrunjelul tocat.





Supa se servește cu crutoane sau pâine prăjită.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu