sâmbătă, 26 septembrie 2020

Prajitura cu fructe (pere, prune, struguri) si budinca



Vă invit la o prăjitură absolut delicioasă de sezon, pe care o puteți pregăti cu orice fruct vă place vouă.

Ingrediente:

Pentru budincă:
320 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
4 linguri de zahăr tos

Pentru aluat:
4 ouă medii
un praf de sare
100 g zahăr pudră
100 gr făină
1/2 plic praf de copt
20 g cacao extra black

Alte ingrediente:
5 prune
4-5 pere
struguri

Mod de preparare:

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit.
Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri.


Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare.
Se mixează gălbenușurile cu jumătate din zahărul măcinat. Restul de zahăr se adaugă peste albușuri și se mixează până când se obține o bezea lucioasă și fermă.
Se amestecă făina cu praful de copt și cacaoa. Se cerne amestecul peste gălbenușuri alternând cu bezeaua și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus.





Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în ea.
Se adaugă, din loc în loc, budinca, folosind o lingură. 


Se adaugă deasupra fructele și se bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu