Vă invit să încercați și voi această rețetă deoarece carnea este foarte fragedă și gustoasă. Nouă ne-aplăcut foarte mult și e pe lista cu preparate și pentru masa de Paște pentru anul acesta. ;)
Ingrediente:
2 buc coaste de porc
2,5 litri bere (cât să acopere)
4-5 buc foi de dafin
2 morcovi
½ buc țelină
păstârnac (opțional)
1 ceapă
1 lingură piper boabe
Sare (dupa gust )
1 ceapă
1 lingură piper boabe
Sare (dupa gust )
cimbru
Pentru glazură:
4 linguri sos de soia
2 linguri miere
1 linguriță boia dulce
2 linguri cremă de otet balsamic
1 linguriță condimente pentru coaste
Piper mozaic
Mod de preparare:
Pui coastele într-o oală încăpătoare.
Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină, păstârnac și ceapă.
Adaugi berea (cât să acopere).
Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore).
Le scoți, le pui într-o tavă și le ungi cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru coaste.
Le ungi bine pe o parte și le bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute.
După aceea, le scoți, le întorci și le ungi și pe partea cealaltă
și le mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.
Pentru glazură:
4 linguri sos de soia
2 linguri miere
1 linguriță boia dulce
2 linguri cremă de otet balsamic
1 linguriță condimente pentru coaste
Piper mozaic
Mod de preparare:
Pui coastele într-o oală încăpătoare.
Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină, păstârnac și ceapă.
Adaugi berea (cât să acopere).
Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore).
Le scoți, le pui într-o tavă și le ungi cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru coaste.
Le ungi bine pe o parte și le bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute.
După aceea, le scoți, le întorci și le ungi și pe partea cealaltă
și le mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu