Cei de la Vegis au organizat un concurs foarte simpatic. Pentru a participa la concurs mi-au trimis spre testare ulei de cocos extra virgin de la Niavis cu ajutorul caruia am pregatit acest desert delicios.
Acest ulei de cocos pe langa faptul ca este foarte sanatos, miroase grozav. Iti vine sa-l mananci cu lingura. Eu l-am folosit in compozitia blatului, iar in momentul in care l-am bagat la cuptor, bucataria a fost inundata de un miros imbietor si abia am asteptat sa termin tortul pentru a-l degusta. Desi am folosit doar 20g de ulei de cocos, blatul a fost foarte aromat si gustos, iar gustul de cocos a fost pregnant.
Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul
nucilor de cocos, ajunse la maturitate.
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.
Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.
Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.
Pentru mai multe informatii despre acest ulei minunat va invit sa accesati site-ul Vegis.
Ingrediente:
-pentru blat:
2 oua
1 praf de sare
3 linguri rase zahar
2 linguri cu varf faina
2 linguri cu varf cacao
20 g ulei de cocos
-pentru
crema de mure:
250g
crema de branza
100g
smantana grasa
300g
mure (congelata)
60g
zahar + 3 linguri
10g
gelatina
50ml
apa
-pentru
crema de zmeura:
250g
crema de branza
100g
smantana grasa
300g
zmeura (congelata)
60g
zahar + 3 linguri
10g
gelatina
50ml
apa
-pentru
ornat:
200ml
frisca lichida
50g
ciocolata
2
linguri zahar macinat
mure
zmeura
Mod
de preparare:
Amesteci
faina cu cacaoa.
Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat pana cand isi tripleaza volumul.
Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat pana cand isi tripleaza volumul.
Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut.
Adaugi
faina cernuta cu cacaoa
si amesteci cu miscari usoare, de jos in sus.
Tapetezi cu hartie de copt (doar fundul tavii) si ungi cu unt peretii unei tavi (de 23cm). Torni compozitia in tava si nivelezi.
Coci blatul timp de 25 minute, sau pana cand
trece testul cu scobitoarea.
Scoti blatul pe un gratar la racit.
Pui
murea intr-un vas cu cele 3 linguri de zahar si lasi sa clocoteasca pentru 10
minute,
apoi o sfarami cu o furculita si o strecori, pentru a scapa de seminte.
La fel procedezi si cu zmeura.
Lasi sa se raceasca cele 2 compozitii.
Crema
de mure:
Mixezi
crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar
daca doriti sa fie mai dulce crema),
apoi adaugi 100g de crema de mure (au ramas
vreo 30g).
Mixezi compozitia pana cand se omogenizeaza. Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure. Introduci crema la frigider pentru cca 20 de minute (o verifici dupa 10 minute) pana cand se ingroasa putin, pentru a nu curge pe langa blat.
Pui
blatul pe un platou in interiorul unui inel reglabil.
Cand crema de mure
are consistenta unei smantane groase, o torni peste blat si o dai la frigider.
Crema
de zmeura:
Mixezi
crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar
daca doriti sa fie mai dulce crema) apoi adaugi 100g de crema de zmeura.
Mixezi
compozitia pana cand se omogenizeaza.
Hidratezi
gelatina in 50 ml de apa rece pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de
aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de
zmeura si o torni peste crema de mure apoi introduci platoul la frigider si il
lasi pentru cel putin 2 ore, pana cand se intaresc cremele.
Tai
ciocolata bucatele. Torni 50ml de frisca lichida intr-un vas si o aduci la
punctul de fierbere (fara a o lasa sa clocoteasca), adaugi ciocolata, o dai
deoparte si o omogenizezi. Lasi sa se raceasca si sa se ingroase.
Inainte
de a desface inelul treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi
marginile.
Torni
ciocolata pe marginile tortului, lasand ca curga usor.
Mixezi
frisca lichida cu zaharul si ornezi tortul dupa imaginatie. Decorezi cu mure si
zmeura.
Lasi tortul la frigider pentru 2-3 ore si apoi il servesti.
Va recomand sa incercati si voi uleiul de cocos de la Niavis, deoarece este foarte sanatos si foarte gustos.
Un adevarat deliciu!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereArata bine si cred ca e si foarte gustos :)
RăspundețiȘtergereMultumesc! Da, a fost delicios! ;)
RăspundețiȘtergere