Buzzstore și Kenwood Romania mi-au oferit gratuit spre testare noul robot Kenwood Titanium Chef. Cu ajutorul acestui robot am pregătit o prăjitură delicioasă cu dovleac. Mi-a fost de mare ajutor!
#buzzKenwoodTitanium
Ingrediente:
200
g faina
100
g ciocolata neagra 70% cacao
1
plic praf de copt
150
g nuci
400
g dovleac copt
6
oua
150
g unt
180
g zahar brun
1-2
lingurite de scortisoara
Mod
de preparare:
Cureti
semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul
preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o
furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.
Scoti
dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja.
Pui
pulpa dovleacului intr-o sita, unde o lasi sa se scurga bine.
Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai
in bucatele.
Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.
Separi
ouale si mixezi foarte bine albusurile.
Mixezi
untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena.
Adaugi
galbenusurile si mixezi bine după fiecare.
Adaugi
si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a
pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia
apoi il adaugi peste crema de unt.
Adaugi
mixul de faina in crema si amesteci bine.
Am adaugat si un filmulet din timpul pregatirilor .
Incorporezi
albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.
Tapetezi
forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.
Coci
prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 40-45 de minute. Inainte de
a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese
curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca 5
minute.
O
lasi sa se raceasca,
apoi o tai in patratele/dreptunghiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu