De mult timp îmi doream să pregătesc un pui umplut cu legume. Durează destul de mult până se face, dar așteptarea merită!
Ingrediente:
1 pui
-pentru
umplutură:
1 morcov
50 g mazăre
1 ceapă
1 morcov
50 g mazăre
1 ceapă
1 cățel
usturoi
1/4 ardei gras roșu
1/4 ardei gras roșu
1/2
dovlecel
40g șuncă
de pui
sare
condiment pentru pui Delikat
sare
condiment pentru pui Delikat
Amestec
de ierburi si boia Delikat
2 linguri
ulei
-pentru
uns puiul:
30 g unt
topit
20ml ulei
miere de
albine
sare
boia de
ardei dulce Delikat
-pentru
garnitură:
500g
cartofi noi
100g
roșii în sos
10 roșii
cherry
10
buchețele de broccoli
20g unt
Sare
Condiment
pentru cartofi Delikat
Mod de
preparare:
Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu sare, condiment pentru pui Delikat și amestec de ierburi si boia Delikat, după gust.
Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu sare, condiment pentru pui Delikat și amestec de ierburi si boia Delikat, după gust.
Ungi puiul cu untul topit in interior și îl umpli
cu acest amestec şi-l aşezi în tava unsă cu ulei.
Legi pulpele de pui cu
sfoară alimentară pentru a rămâne unite și pentru a nu ieși umplutura din
interior. Ungi puiul cu untul topit şi acoperi tava cu o folie de aluminiu.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 80-90 de minute.
Intre
timp, speli cartofii și îi pui la fiert în coajă și îi lași să clocotească 7-10
minute. După ce s-au răcit îi cureți de coajă. Mixezi roșiile cu sosul și îl
torni peste cartofi. Adaugi sare și condiment pentru cartofi Delikat. Speli
roșiile cherry.
Pregătești
amestecul pentru uns puiul.Amesteci uleiul cu sare, boia de ardei
dulce Delikat și miere de albine.
Îndepărtezi
folia și pensulezi puiul cu amestecul pregătit.
Așezi
cartofii și roșiile cherry în tavă, lângă pui și introduci tava în cuptor
pentru 30 de minute, la 180 de grade C, până când puiul se rumenește frumos.
Între
timp, desfaci buchețelele de broccoli, le speli și le fierbi timp de 2-3 minute
în apă clocotită cu sare. Le scoți în apă rece, le scurgi bine și apoi le
călești 1 minut în unt topit. Adaugi sare după gust.
Lași
puiul să se răcorească puțin apoi îl servești alături de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu