Aceasta este cea mai bună rețetă de salam de biscuiți pe care am
testat-o până acum. Azi am pregătit-o pentru a -3a oară și zău dacă n-aș face-o
săptămânal. Se face rapid și e grozav de bună prăjitura!
Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei Adamache, pe care am modificat-o puțin: am pus mai puțini biscuiți (si au fost suficienți) și am folosit alune în locul nucilor.
Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei Adamache, pe care am modificat-o puțin: am pus mai puțini biscuiți (si au fost suficienți) și am folosit alune în locul nucilor.
Ingrediente (4 persoane):
250 g mascarpone
200 g biscuiți clasici
125 g ciocolată neagră (50% conținut cacao)
20 g cacao
50 g zahăr măcinat
1-2 lingurițe esență de rom
80 g alune prăjite, nesărate
1 vârf cuțit sare
opțional 50 g zahăr pudră (pentru tăvălit)
Mod de preparare:
Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească.
Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până la omogenizare.
Adaugi ciocolata ușor călduță,
biscuiții (o parte dați prin robot, o parte tăiați în bucățele mici),
alunele tocate potrivit, esența de rom și sarea.
Amesteci până când compoziția este omogenă.
Răstorni aluatul salamului pe o bucată de hârtie de copt sau folie alimentară și îl rulezi într-un cilindru de cca 15-20 cm lungime.
Îl pui in frigider pentru cca 1 oră sau în congelator pentru 15 minute.
Înainte să îl servești, elimini folia de plastic și tăvălești salamul prin zahărul pudră (eu nu l-am tăvălit pentru că mi s-a părut suficient de dulce).
Îl tai în felii potrivite și îl servești.
Excelent, confirm ca-i cel mai bun salam de biscuiti pe care l-am mancat vreodata! (sorry mum)
RăspundețiȘtergereSi n-ar deranja pe nimeni sa devina obicei saptamanal :)
Mă bucur că ți-a plăcut! Mai repetăm cât de curând. ;)
RăspundețiȘtergere