duminică, 13 iunie 2021

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan


Sunteți în pană de idei? Iată o rețetă rapidă și delicioasă, foarte ușor de pregătit.


Ingrediente:

1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
sare
piper
boia de ardei dulce
rozmarin uscat
2 linguri ulei de măsline
usturoi pudră
2 căței de usturoi
50 g bacon 
2 linguri parmezan 

Mod de preparare:
Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o paleta (sau cu mâinile), ca să se amestece bine toate. 


Pui hârtie de copt într-o tavă, așezi cartofii, iar deasupra pui baconul tăiat feliuțe și usturoiul curățat și tăiat feliuțe. 


Introduci tava în cuptorul încins, la 190-200 de grade, pentru 40 de minute. După 25 de minute, setezi funcția grill. Dacă nu aveți această funcție, atunci întorci cartofii. Când sunt gata, îi scoți din cuptor, îi pui pe o farfurie și presari parmezanul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu