duminică, 15 noiembrie 2020

Prajitura cu mere și budinca



Vă invit să încercați această prăjitură rapidă și delicioasă. 

Ingrediente:
-pentru aluat:
500 g făină
200 g unt moale (82%)
200 ml smântână
1 gălbenuș
un praf de sare
40 g zahăr
1 plic praf de copt ( 10 g )
1 lingură oțet

-pentru umplutură:
4 mere acrișoare
2 linguri griș

Budinca de vanilie :
2 plicuri budincă de vanilie
800 ml lapte
5 linguri zahăr

Mod de preparare :
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele (praful de copt se amestecă separat cu oțetul și se adaugă peste restul alimentelor) și se frământă un aluat un aluat moale dar nelipicios. Se împarte aluatul în 2 părți. Se învelesc bucățile de aluat în folie alimentară și se dau la frigider pentru 30 minute.




Între timp, se spală merele, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Se ia o bilă de aluat și se întinde pe o hârtie de copt, cu sucitorul, apoi se trasferă în tavă (18x25 m) se înțeapă cu furculița din loc în loc, se presară cele 2 linguri de griș, apoi se așează bucățelele de mere. 




A doua foaie de aluat se taie fâșii subțiri de 1 cm, pe lățime.
Budinca se pregătește conform instrucțiunilor de pe plic. Fierbinte se întinde peste merele din tavă.
Peste budincă se așează grilajul din aluat fraged. Pe diagonală se așează fâșii subțiri la distanță unele de altele, jumătate din foaie; celelalte fâșii se așează peste ele, ca un grilaj. (Vă sfătuiesc să întindeți aluatul într-o foaie subțire de câțiva mm deoarece va crește destul de mult).



Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute, pânâ când se rumenește deasupra.
Se lasă prăjitura în tavă să se răcească, apoi se scoate din tavă și se feliază.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu