vineri, 6 octombrie 2017

Lasagna dulce, cu branza si visine


Această rețetă delicioasă am văzut-o la Rocsi și mi s-a părut foarte interesantă. Se pregătește foarte ușor și repede. Mulțumesc pentru rețetă Rocsi!


Ingrediente:
9 foi de lasagna
700 g brânză de vaci
6 ouă
120 g zahăr
esență de vanilie
esență de lămâie
100 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
1 cană de vișine fără sâmburi
un praf de sare
1 lingură ulei
unt (pentru uns vasul)


Mod de preparare:
Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și le lași să se răcorească pe un prosop curat.
Într-un bol pui brânza fărămițată, 4 gălbenușuri, zahărul măcinat și mixezi. Adaugi esențele și mixezi.


Separat, bați cele 4 albușuri spumă, apoi le încorporezi cu ajutorul unei spatule în compozitia de brânză.


Ungi un vas termorezistent cu unt, așezi 3 foi de lasagna, 


1/3 din crema de brânză și 1/3 din vișine. 


Pui iar foi de lasagna, 


1/3 din crema de brânză, 1/3 din vișine, foi de lasagna, brânză și vișine.


Frișca lichidă o mixezi cu cele dou ouă și zahărul pudră și torni acest amestec peste crema de brânză.


Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până când se rumenește frumos și lasagna este facută (40-50 de minute).


Scoți din cuptor, lași să se răcească și servesti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu