marți, 24 octombrie 2017

Biscuiti cu unt si cacao


Dacă vă doriți să pregătiți niște biscuiți delicioși care să își păstreze forma în timpul coacerii, vă invit să încercați această rețetă. Eu recunosc că nu am respectat întru totul sfaturile, pentru că timpul nu îmi permitea. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Dana Tudor. Au ieșit grozav de delicioși și s-au evaporat rapid din farfurie. 
Eu i-am pregătit împreună cu fetița mea, și i-am decupat cu ajutorul decupatorelor animăluțe, i-am ștampilat cu Moș Crăciun și nu au ieșit tocmai perfecți. :D

Ingrediente:
100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei 
75g zahăr măcinat
50g zahar brun măcinat
170g făină
25g cacao 
1 ou rece
un praf de sare


Mod de preparare:
Cerni făina împreună cu cacaoa și sarea. Mixezi untul aflat la temperatura camerei și tăiat cubulețe împreună cu zahărul pudră și zahărul brun până la o consistență pufoasă. 

Adaugi oul rece și omogenizezi compoziția. 

Adaugi apoi făina cernută împreună cu cacaoa și sarea și amesteci.

Este recomandată amestecarea compoziției în continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteză medie, pentru a nu încălzi untul.
În final aduni aluatul cu mâna, îl pui în folie alimentară și îl introduci în frigider pentru minimum două ore.

Scoți aluatul din frigider și îl lași la temperatura camerei cca 10 minute, apoi îl întinzi între două foi de copt urmărindu-se menținerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca 4mm.

Urmeaza decuparea. Aici sunt 2 reguli de respectat pentru un rezultat bun:
Prima este să se folosească decupatoare de mărimi apropiate pentru fiecare tavă. În acest fel rezultă o coacere egală și uniformă a biscuiților.
A doua este să se introducă din nou în frigider pentru câteva minute aluatul întins între cele două foi de copt și abia apoi să se înceapă decuparea biscuiților. În acest fel se vor obține biscuiți cu margini drepte.
Marginile rămase din aluat după decupare biscuiților se adună într-o minge care se înfoliază și se introduce din nou în frigider.
Dacă pe parcursul decupării aluatul se înmoaie din nou și biscuiții decupați iși pierd forma la transferul lor de pe blatul de lucru în tavă, introduci înca o dată aluatul întins între cele două foi de copt în frigider pentru câteva minute, apoi continui decuparea biscuiților.Biscuiții decupați îi așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 175°C pentru cca 10 minute. După ce s-au copt biscuiții, scoți tava din cuptor și îi lași câteva minute să se răcorească pe o suprafață protejată timp în care biscuiții iși consolidează textura. Scoți apoi biscuiții și îi lași la răcit pe un grătar. 


După ce s-au răcit complet, biscuiții se așează în cutii de tablă tapetată cu folie alimentară unde se pot păstra cca 7 zile la temperatura camerei sau în congelator cca 90 de zile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu