Ingrediente:
4 oua
100g smantana
3 pere
200g unt
150g zahar
150g ciocolata neagra
180g faina
50g nuci tocate
1/2 plic praf de copt
1 lingurita esenta de rom
180g faina
50g nuci tocate
1/2 plic praf de copt
1 lingurita esenta de rom
cirese din compot
Cureti perele de coaja, le tai in doua, scoti cotorul si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt (eu am tapetat doar fundul tavii cu hartie de copt).
Torni compozitia peste pere, scuturi tava si o introduci la cuptor pentru 50-55 de minute, la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi prajitura sa se raceasca
Pentru decor:
30g ciocolata / sos de ciocolata
2 linguri lapte
Mod de preparare:
Incepi amestecand untul cu zaharul macinat pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, torni ciocolata topita si racita si amesteci.
2 linguri lapte
Mod de preparare:
Incepi amestecand untul cu zaharul macinat pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, torni ciocolata topita si racita si amesteci.
Adaugi faina cernuta cu praful de copt.
Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor, cu ajutorul unei linguri de lemn.
La final adaugi nucile tocate.( Nu le toca fin, nucile trebuie sa se simta in blat si sa il faca crocant)
Amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.
Cureti perele de coaja, le tai in doua, scoti cotorul si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt (eu am tapetat doar fundul tavii cu hartie de copt).
In interiorul perelor asezi cirese fara samburi, din compot.
Torni compozitia peste pere, scuturi tava si o introduci la cuptor pentru 50-55 de minute, la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi prajitura sa se raceasca
apoi o rastorni pe un platou
si o decorezi dupa imaginatie (cu ciocolata topita sau zahar pudra). Eu am folosit sos Dr. Oetker pentru a decora prajitura, dar se poate folosi si ciocolata topita pe baie de aburi si amestecata cu lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu