Daca mi-ati mai vizitat blogul deja stiti ca ador prajiturile cu dovleac. De aceasta data m-am gandit sa incerc o reteta de chec gasita intr-o revista. V-o recomand cu drag.
Ingrediente:
400g dovleac
10 linguri zahar
4 oua
Sucul de la 1
portocala
150g nuci
160g faina
1 ½ lingurita praf de copt
1 varf cutit de sare
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Tai dovleacul felii si le coci in cuptor pentru 40 de
minute apoi le lasi sa se raceasca.
Cureti dovleacul de coaja, il storci bine
de apa si il mixezi pana obtii o crema.
Separi ouale si mixezi galbenusurile cu zaharul macinat.
Storci portocala.
Adaugi
sucul de portocale si dovleacul peste crema de galbenusuri
si mixezi pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor de jos in sus, cu o
lingura de lemn.
Adaugi nuca macinata si scortisoara
si amesteci.
Adaugi albusurile batute spuma tare
si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul il torni intr-o tava tapetata cu unt si faina
sau intr-o tava de silicon unsa cu unt.
Introduci tava in cuptorul preincalzit
la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi sa se raceasca apoi tai checul felii.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu