duminică, 8 februarie 2015

Evantai cu ciuperci si porumb



Ingrediente:
-pentru aluat: 

250g faina 
½ plic drojdie uscata 
½ lingurita sare
½ lingurita zahar
125 ml apa calduta
1 lingura ulei

-pentru umplutura: 
100g ciuperci
100g porumb
1 ardei gras rosu
100g muschi de porc
100g cascaval
ketchup
1 galbenus
2 linguri lapte
20g susan

Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci ingredientele, framanti timp de 5 minute, adaugi uleiul si mai framanti pana se incorporeaza 


apoi acoperi vasul si lasi 60 de minute sa creasca.


Intre timp, tai cubulete ardeiul, muschiul si ciupercile 


iar cascavalul ii dai pe razatoare.
Intinzi aluatul, torni putin ketchup si cu ajutorul unei linguri il intinzi pe intreaga suprafata 


apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, muschiul 


si cascavalul ras.


Aduci una dintre laturile aluatului pana la jumatatea foii si pe cealalta la fel si presari usurel unde se imbina, 


apoi o rostogolesti si o asezi pe partea cealalta, pe hartia de copt din tava.
Tai cu o foarfeca fasii late de 2-3 cm 


pe care le rasucesti un pic astfel incat sa se vada umplutura, dupa care dai aluatului o forma de semicerc.
Lasi sa creasca in jur de 45 minute. Dupa 45 minute ungi cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presari pe deasupra seminte de susan.


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasi pentru 30-35 de minute.


Va doresc pofta buna!

2 comentarii: