miercuri, 11 februarie 2015

Snikers de casa

 

Ingrediente:
Pentru blat:     
7 albusuri 
7 linguri zahar 
200 g nuca macinata 
4 linguri faina 
1 lingurita praf de copt 

Pentru glazura 1:    

200 g ciocolata alba 
2 linguri ulei

Pt crema: 
12 linguri zahar
200 g unt 
7 galbenusuri 
200 g alune prajite

Pentru glazura 2:
200 g ciocolata cu lapte (sau neagra) 
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste.



Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn.


Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt


si o introduci in cuptor preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 minute. Cand blatul e usor rumenit il scoti si il lasi sa se raceasca.


Pentru glazura 1 topesti pe baie de aburi 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecand bine si torni compozitia peste blatul racit si o intinzi.


Dai la rece pana se intareste ciocolata.
Intre timp pregatesti crema: intr-o craticioara caramelizezi cele 10 linguri de zahar la foc mic.


Cand zaharul e topit complet, adaugi untul si amesteci bine.


Lasi sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.
Amesteci galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugi la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amesteci continuu si lasi sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase.


Dai la frigider pana cand crema e complet racita apoi o intinzi peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba)


Dai la rece prajitura. Cand s-a intarit crema, faci glazura 2: topesti ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe baie de aburi si o intinzi peste crema de caramel.


 Lasi sa sa intareasca si apoi tai prajitura si o servesti.


Va doresc pofta buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu