Pe blogul Lilianei am descoperit o reteta delicioasa, pe care va invit sa o testati si voi.
Ingrediente:
1 kg de visine
6 oua
100 g unt
100 g zahar pentru visine
150 g zahar pentru pandispan
200 g faina
4 linguri de ulei de masline
1 pachetel de praf de copt
1 pachetel de zahar bourbon
1 kg de visine
6 oua
100 g unt
100 g zahar pentru visine
150 g zahar pentru pandispan
200 g faina
4 linguri de ulei de masline
1 pachetel de praf de copt
1 pachetel de zahar bourbon
esenta de lamaie
Mod de preparare:
Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm.
Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 C/trepta 4.
Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele
Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm.
Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 C/trepta 4.
Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele
si 100 de grame de unt.
Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu untul topit formeaza un sirop. Lasi putin sa se racoreasca visinele.
Intre timp pregatesti compozitia pentru blat. Separi ouale. Albusurile le bati bine de tot cu putina sare, 2-3 stopi de zeama de lamaie, 150 g de zahar si un pachetel de zahar bourbon.
Amesteci galbenusurile. Adaugi pe rand cele 4 linguri de ulei de masline si esenta (sau coaja) de lamaie.
Adaugi galbenusurile peste albusuri
si amesteci cu miscari usoare, de sus in
jos.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugi faina cernuta si praful de copt. Nu amestecati excesiv.
Compozitia obtinuta o torni in tava peste fructe si peste sirop. Nivelezi cu
ajutorul unei spatule.
Dai tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand trece testul cu
scobitoarea. Daca iese curata, prajitura este gata.
O lasi 2-3 minute, apoi o rastorni rapid. Pui un platou sau alta tava peste tava de copt si cu o miscare scurta si rapida rastorni prajitura.
O tai dupa ce se raceste.
Vai cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te invit sa o testezi!
Ștergere