luni, 4 iulie 2016

Tarta cu broccoli, ardei si ciuperci




Daca sunteti amatori de tarte sanatoase, cu legume, va invit sa incercati si reteta de mai jos. Noua ne-a placut foarte mult.

Ingrediente:
1 aluat foietaj
2 fire ceapa verde
200g spanac
2 ardei copti
1 broccoli mic (15 buchetele)
160g ciuperci (1 borcan Sun Food)
2 linguri ulei
Boia de ardei dulce
sare
piper
5 oua
50ml smantana
2 linguri pesmet
70g cascaval

Mod de preparare:
Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi bine de apa.
Calesti in 2 linguri de ulei, ceapa cu spanacul decongelat. Adaugi condimentele apoi adaugi ardeii, ciupercile taiate cubulete si broccoli.


Mixezi ouale cu smantana si sare si le adaugi peste amestecul de legume racit.
Intinzi aluatul foietaj si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi compozitia si tai surplusul de aluat. 


Introduci tava in cuptorul incins la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute. Scoti tava, 


presari cascavalul dat pe razatoare 


si apoi introduci tarta din nou la cuptor, pentru cateva minute, pana cand se topeste cascavalul.


Lasi sa se raceasca putin si servesti tarta. 




Va doresc pofta buna!

2 comentarii: